Lyssna på vår podd

FÖRÖVARE. 

Du hittar Förövare där poddar finns, bland annat på Acast och Spotify. 


Om du vill stötta vår podd ekonomiskt finns vi på patreon.com/forovarepodden Tack för ditt bidrag! 

12 maj  2022


Avsnitt 11

Coach Mike 

Om att stärka sin mentala hälsa med träning, kost och sömn

 

 I det här sista avsnittet av Förövarepodden träffar vi PT:n och livsstilscoachen Michael Björk, även känd som Coach Mike. Han berättar om fördelarna med god fysisk hälsa som inte bara påverkar vårt fysiska mående, utan även stärker oss mentalt. Vi pratar om hur du som är psykiskt nedbruten kan skapa förutsättningar för att må bättre och känna dig starkare. Tack Coach Mike för att du gästade oss och tack till dig som lyssnat på Förövarepodden och följt oss på vår resa. 

 

28 april  2022


Avsnitt 10

Lena Bivner 

Om "Helvetet jag kallade kärlek"

I det här avsnittet pratar vi med författaren Lena Bivner som bland annat har skrivit den självbiografiska boken ”Helvetet jag kallade kärlek”. Lena berättar om Peter som under fem år misshandlade henne psykiskt. Varje dag med Peter blev extremt oförutsägbar när han skiftade i humör och visade motsägelsefulla känslor. Vi pratar med Lena om hennes relation och om hur hon bröt sig loss. Tack Lena för att du kom och gästade oss och tack till dig som lyssnar!


(Peter heter något annat i verkligheten.)

 

14 april  2022


Avsnitt 9

Thomas Ardenfors – om vikten av tryggt hem för barn som misshandlas 

Förövarepodden träffar Thomas Ardenfors som är kommunpolitiker och föreläsare. Men först och främst är han familjehemspappa. Thomas berättar om hur han vigt sitt liv åt att ge ett tryggt hem till barn som råkat illa ut, bland annat av narcissistiska föräldrar. Tack för att du lyssnar! 

31 mars 2022


Avsnitt 8

Martina och Sabina svarar på lyssnarfrågor 

Har ni några tips till oss vars vänner är ihop med en narcissist? Vad var aha-upplevelsen som en del i att släppa ältandet? Vilka är de röda flaggorna? Dessa och andra frågor besvarar vi i det här avsnittet av Förövarepodden. Tack till våra lyssnare som skickat in frågor och tack för att du lyssnar!

17 mars 2022


Avsnitt 7

Karolina Österman –

Om självkärlek och självhealing

Denna gång gästas Förövarepodden av relationscoachen och healern Karolina Österman. Vi pratar bland annat om självkärlek och att vi inte ska gå på den romantiska drömmen som förövaren väcker hos oss i början på relationen.

3 mars 2022


Avsnitt 6

Jeanette Vinberg –

Om dejting och röda flaggor

Sabina och Martina träffar dejtingcoachen, relationscoachen och föreläsaren Jeanette Vinberg. Jeanette ger oss många bra tips på hur man hittar sund kärlek, bland annat genom att förstå sina egna behov, värdesätta sig själv och sätta gränser gentemot personen som man precis börjat dejta. Jeanette går även in på olika varnings-tecken och mycket, mycket mer!

17 februari 2022


Avsnitt 5

Brankos berättelse

Branko gästar Förövarepodden för att berätta om hur han blev misshandlad av sin dåvarande flickvän. Under fyra års tid utsatte hon honom för fysiskt och psykiskt våld med inslag av grova manipulationer, kontrollerande beteende, sjuklig svartsjuka samt slag och sparkar. 

3 februari 2022


Avsnitt 4
Vad hände efter relationen?

Vad hände efter att våra destruktiva relationer tog slut? Vi berättar om tiden efter uppbrottet – hur vi mådde, vad vi kände, vad vi gjorde och hur vi läkte. Vi reder också ut varför vi anser att vi som drabbade kan benämna våra ex som narcissist och psykopat, trots att ingen har ställt den diagnosen på dem.

20 januari 2022


Avsnitt 3

Eva Rusz –

Om narcissister och psykopater

Relationsexperten Eva Rusz gästar Förövarepodden. Hon är legitimerad psykolog, kognitiv psykoterapeut och författare, och hon pratar med Martina och Sabina om vad som kännetecknar narcissister och psykopater. Vi får bland annat tips för hur vi ska tänka för att kunna gå vidare och lämna en destruktiv relation med någon som vi tror är en psykopat eller narcissist.

6 januari 2022


Avsnitt 2
Sabinas berättelse om Erik

Sabina Flinkenberg Veii berättar om Erik som hon träffade efter att hon blivit änka. Hon trodde att hon träffat en stabil man som hon kunde luta sig mot efter det svåra som hon och hennes barn gick igenom. Efter ett tag insåg hon att Erik var en psykopat med starka narcissistiska drag som misshandlade henne och som utnyttjade henne på många plan.


(Erik heter något annat i verkligheten.)

6 januari 2022


Avsnitt 1
Martinas berättelse om Adam

Martina Skowronska berättar om sin relation med Adam som var hennes livs största kärlek, men som utnyttjade hennes känslor för honom, för att bryta ner henne psykiskt. Ju mer hon lärde känna Adam, desto mer visade det sig att Adam var en iskall och beräknande narcissist som utövade psykisk misshandel och som skadade henne på djupet. Martina skrev boken "Genomskåda narcissisten" som baseras på hennes relation med Adam.


(Adam heter något annat i verkligheten.)

Podden produceras av Silverdrake Förlag.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Om du vill stötta vår podd ekonomiskt finns vi på patreon.com/forovarepodden Tack för ditt bidrag! 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

TACK till Waynes coffee Sollentuna centrum för att ha ställt upp med lokal och rekvisita för fotografering av vårt poddomslag och fotograf David Lee för poddomslagsbilden.